Megjelent a Nehezen nevelhető felnőtt!

oldwoodenlettersSokakat bolondítottunk az elmúlt hónapokban, hogy nemsokára kapható lesz a könyv. A várakozásnak most vége, mától (az utókornak: 2016. július 22-től) nemcsak a weben olvasható ingyen, folytatásokban dr. Varga Zoltán műve, hanem mindazoknak, akik nem akarják kivárni a hétfőnként megjelenő fejezeteket, elérhetővé vált e-book formájában és papírkönyvként is. A NENEFE-projekt elindult!

A könyv csak a fenti linkeket követve, az internetről vásárolható meg, a könyvesboltokban nem kapható. Miért? Ahhoz, hogy a bolthálózatokban is elérhető legyen a Nehezen nevelhető felnőtt, ezres nagyságrendben kellett volna kinyomtatni. Mi egy másik – befektetést lényegében nem igénylő – utat kerestünk: az internetes terjesztést és az igény szerinti nyomtatást (Print-On-Demand).

Print-On-Demand (igény szerinti nyomtatás): Egyrészt ez egy nyomtatási technológia, másrészt egy újfajta szolgáltatás és üzleti konstrukció, amely szerint csak akkor kerül kinyomtatásra egy kiadvány vagy könyv, amikor arra konkrét megrendelés érkezik. (Wikipedia)

Azt gondoljuk, hogy mára megérett az idő a könyvkiadás hatszáz éves hagyományainak megtörésére. A technika fejlődése meglódult az utóbbi évtizedekben, ezzel lehetővé téve, hogy hatékonyabban, és olcsóbban jelenhessenek meg a könyvek. Széles körben elterjedtek az elektronikus könyvek – idén először az Amazon.com több e-bookot adott el, mint hagyományos papírkötetet, de a budapesti metrón is minden második-harmadik olvasó villanykönyvet tart a kezében. A digitális nyomtatás és az e-kereskedelem meggyökeresedésével pedig megjelent a Print-On-Demand műfaja, ami így alakítja át a papírra nyomott könyvek vásárlásának folyamatát: a vevő az online boltban rákattint a “megveszem” gombra, erről a nyomda elektronikus értesítést kap, kinyomtatja és beköti a könyvet legott és már postázza is a vevőnek. Ha pontosak akarunk lenni, a nyomda négy megrendelt példányonként lendül akcióba, de ez még így is nagyon más a korábbi gyakorlathoz képest, aminek keretében egyszerre többezer példányt nyomtattunk ki és fuvaroztunk a könyvesboltokba országszerte. Az újfajta kiadás is pénzbe kerül, a nyomtatás, a papír továbbra sincs ingyen, de lehetővé vált a kiadó nagy kezdeti befektetésének mérséklése, hiszen a vevő közvetlenül finanszírozhatja papírpéldánya nyomtatási és szállítási költségeit.

Mi pedig, a NENEFE maroknyinál is kisebb csapata, kíváncsian várjuk, hányan lesznek nyitottak erre a megközelítésre, hányan kattintanak a vásárlás gombra, ki választja az e-könyvet és ki olvas inkább papíron? Ez Önön is múlik, kedves olvasó! Ha tetszik, amivel próbálkozunk, bátran kattintson! Persze mi már azzal is elégedettek leszünk, ha itt a weben követi hétről hétre a fejezeteket, de a szerző számára az olvasók mennyisége után a második legfontosabb visszajelzés az eladott példányszám.

Egyszóval, ha kíváncsi, ha nem várna tovább, vagy ha így fejezné ki a szerző felé támogatását, vagy tiszteletét, ne habozzon, vásárolja meg máris a Nehezen nevelhető felnőttet papírkönyvben vagy az olcsóbb, akár okostelefonon is olvasható e-bookban!

Megveszem! 

Ha tetszett, ossza meg másokkal is az alábbi gombok segítségével!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *